Hyr en ingeniørkonsulent og kom hurtigere og billigere i mål!

Kan det nu svare sig at hyre en konsulent ind i huset – hvorfor kan vi ikke bare ansætte nogle flere eller gøre det selv? – konsulenter koster jo kassen og vi skal bruge lang tid på at forklare dem opgaven? Hvis væggene i mange danske virksomheder kunne tale, vil de nok bekræfte, at dette typisk er svaret, når et sådan forslag stilles i organisationen.

De typiske udfordringer

De tekniske organisationer i mange virksomheder er ofte med i tværorganisatoriske udviklingsprojekter. Ud over deres daglige driftsopgaver skal de ofte deltage med specialistviden i disse projekter. Det er ikke altid at projektlederen og chefen til specialisten har afstemt prioriteterne og ambitionsniveauet. Det betyder ofte, at specialisten typisk ender med at skulle sidde mange ekstra timer for at få løst de driftsopgaver, der desværre ikke løser sig selv.

Mange virksomheder accepterer også ”travlhedsundskyldningen” med at udviklingsprojekter ikke kommer i mål til tiden. Det bider sig selv i halen og kan betyde at konkurrenterne får et forspring på helt centrale produkter.

Endelig ser man også lange rekrutteringsperioder på op til 4-5 måneder af navnlig specialister og i den periode arbejder den øvrige organisation på højtryk med fare for stress blandt medarbejdere og fejlbehæftede produkter.

Hvilken løsning skal man vælge?

Vores erfaring er, at ovennævnte udfordringer ville kunne klares med en tilknyttet specialistkonsulent – tidsmæssigt, kvalitetsmæssigt og ikke mindst økonomisk. Ved at benytte en ingeniørkonsulent, får du specialistviden, effektivitet samt fleksibilitet – og alt sammen på firmaets præmisser og normale processer. Når opgaven er afleveret, er det farvel og tak til konsulenten.

Man skal selvfølgelig altid afveje projekts varighed og omfang samt hvilke kompetencer man har behov for, inden man binder an med en rådgivende ingeniør eller ingeniørkonsulent. Sidder man med disse overvejelser, er vores råd at man relativt tidligt i processen bør tage fat i det rådgivende ingeniørfirma og få en uforpligtigende snak om de muligheder de kan tilbyde.

Vælger man at ansætte en permanent specialistmedarbejder er lønnen typisk i den høje ende. Dertil kommer ferie, pension, sygedage, barnets første sygedag, møder, kurser, rekrutteringsomkostninger, konkurrenceklausulomkostninger samt en lang række andre faste udgifter og medarbejdergoder. Specialister er typisk også en knap ressource på arbejdsmarkedet og er attraktive for andre virksomheder, hvilket kan betyde at virksomhedens investering i medarbejderen kan forsvinde med kort varsel.

Måske har vi den specialist du skal bruge – ring +45 53708943 eller se mere på www.beccer.com

Coming up

Hydraulik Basis Træning marts 2023 – 2 dage – Teori og Praksis